followers !

nuffnang ads

♥ TAKE CARE ♥


Biar lah hati berbicara..
mulut dah tak mampu nak ungkapkan kata-kata..
bukan kali pertama..bukan jugak yang kedua..
malah dah berkali-kali..
 bukan mudah untuk aku lalui semua ini.

what should i do ? 
menangis malam-malam..
 tak boleh ! aku kena kuat :) 

diam tak mampu menyelesaikan masalah..
diam cuma mampu meredakan keadaan.
tapi, sampai bila ? 
sampai airmata ni dah tak mampu nak keluar..
atau sampai hati dah tawar ?




HOLLAND !
take care 

Cameron, aku datang !


assalamualaikum semua 

 alhamdulillah, aku selamat pergi dan selamat pulang ! eh, pegi mana?
 meh sini nak cite :D


last friday, aku pegi Cameron..hiking kat Gunung Berembun..best !
bertolak pukul 12 dari nilai dan sampai dalam pukul 6 lebih..time subuh :))
apa yang aku sedih, masa berhenti kat Tapah..pakcik bas kata ade bas excident..
dalam hati aku, hanya Allah je yang tawu..aku dah la tak biasa naek bas jauh-jauh..takot sangat !
dengan berani nya aku tengok bas yang dah terbalik tu..lepas tu aku dah tak sedap hati..
pandai-pandai pegi tengok sapa suruh kan ? :D

pagi tuu breakfast roti canai & milo panas..jangan harap la nakk minum ais..sejuk sangat..!
time-time cuti sekolah macam ni ramai orang datang ngan family.
baru aku tawu nape abah tak penah bawak kitorg g sana.
jalan dye menakotkan..pusing-pusing..kalu ade peluang kedua,aku nak jugak p sana..
tapi naek heli..ok tak ? hehe..tak nak naek keta,takot..


semangat turun bukit..siap pegang pokok lagi..takot jatuh..
banyak kali kot aku jatuh :D pastu buat tak tawu je.. malu !

start mendaki dalam pukul 10 lebih kalau tak silap..letih kot tyme nakk naek..
bila nak turun pulak,sakit kaki..rasa pressure sangat kat kaki ni..
lama giler nak sampai puncak Gunung Berembun..nak turun pun lama..
pukul 4 lebih baru sampai kat khemah.
.bersyukur sangat sebab berjaya menawan puncak Gunung Berembun..cewah !


sume muka penat :D 

yang paling aku suka,masa shopping laa :)) beli keychain, beli sayur,
 strawberry segar, dried strawberry, topi & stokin adek..
next tyme aku upload picture adek pakai topi tuu..comel ! geram aku !
masa behenti kat tapah,sambung shopping..hehe..beli jambu & baju adek..comel giler baju adek..kale pink.. :)


shopping !


singgah ladang teh before balik nilai :) lawaa giler ! tak sempat nak turun bawah..
tengok dari atas pun dah teruja :D

ok la, selamat petang !
Thanks For Reading :))

♥ Obstetrics and Gynecology Doctors ♥


Assalamualaikum ♥
annyeonghaseyo !

demam korea pe.. haha ! maklum la, sekarang tengah syok

 layan drama korea

tajuk "Obstetrics and Gynecology Doctors"  best jugak 

citer ni :)) layan jelaa..

orang yang tak berani tengok darah pon tengok cite ni.. 

hehe

cerita ni pasal doktor sakit puan..yang paling penting ade 

Joong Ki ! hewhew


main characters : Jang Seo Hee & Go Joo Won


Oh My Joong Ki ! 

sinopsys copy & paste :
Seo Hye Young (Jang Seo Hee) is a talented second-year
 obstetrician, but when a patient desperate to abort her second child, begs her to perform the surgery, she reluctantly agrees. She's promptly blacklisted and transferred from a prestigious hospital in Seoul to an obscure country hospital. To make things worse, she realizes that she herself is pregnant from a relationship with a married man. Rebuilding her life in the wake of these events, Hye Young struggles to keep her pregnancy secret from her co-workers. She clashes with Lee Sang Shik (Go Joo Won), a pediatrician at the new hospital, while an old friend, Wang Jae Sook (Suh Ji Suk), re-enters her life.


bye stalkers ! 
♥ Thanks For Reading ♥

♥ 3 Hari ♥


19 Nov 2012



Rindu adekk !

Alhamdulillah, sampai sudah di hostel ku yang tercinta ni :D
seminggu cuti membuat kan aku rasa dah taknak balik nilam..
duduk kat rumah lagi seronok sebab tak payah nak fikir pape :)) 
bangun pagi men ngan jiha, nak tido men ngan jiha...kan best kalau macam tu je... :D

20 Nov 2012

Hari ni aku derma darah buat kali yang kedua..perasaan takot tu still ada lagi :D
bila tah nak hilang..hehe..masa aku daftar ramai lagi orang yang tengah beratur.
semangat sangat..sanggup tunggu :D pegi dalam pukul dua lebih..kol 4 lebih baru siap..
sekarang rasa penat + mengantok :)) tapi banyak bende nak kena buat..


21 Nov 2012

Alhamdulillah ! kenyang sudah :)) hari ni makan masak sendiri je..
memandangkan kat uma nilam dah beli rice cooker,boleh la masak :)
first tyme masak sup sayur dalam rice cooker..haha ! not bad :P
selalu masak guna kuali, kat sini sume pakai rice cooker :))
badan letih lagi,effect derma darah semalam kot..
demi Hiking kat Cameron next week, ku gagah kan jua study akaun  !

Bye Stalker !
♥ Thanks For Reading 

♥ CAKE ♥


assalamualaikum buat kalian semua.. 
cewah, kalian kau ! hehe..
salam awal muharam :)) 15 Nov 2012 

jam sebegini, aku belum mampu untuk tido..masih menghadap laptop..
membiarkan jari-jemari mencoret kan kisah hati... 

lately ni, aku t'lebih rajin nak cuba memasak :)) aku pun tak tawu kenapa..
yang aku tawu aku blaja masak apa yang aku teringin nak makan.. :D 
macam spaggethi, kek coklat & kek pelangi !

last monday, aku try buat kek pelangi..for the 1st tyme ! resepi ? tanya encik google laa :))
excited sangat sampai hancur kek aku ! hehe.. 
but, hari selase pulak mak request nak makan kek tu lagi.. :D 
amboi ! macam laa sedap sangat kan ? dengan hati yang ikhlas, aku pun buat 2 loyang ! 
tak sangka kek tuu lembut giler ! better than yg 1st tyme buat :)) 

before :


dah macam makanan Teletubbies kan ?  :D

after :


taraaa...... :))
ni la kek nya.. alhamdulillah, tercapai jugak niat nak blaja buat kek pelangi !

lepas ni aku boleh laa cuba resepi laen pulak :)
teringat cerita cikgu Jue dulu..cikgu masuk kelas memasak before cikgu smbg study..yeke ?
kalau tak salah..yang pastinya sebelum kawen ! hehe
mak pulak belajar ngan mak mertua :D masa baru-baru kawen.. so sweet..hehe
tak kesah laa..bila-bila pun belajar.. janji ada niat nak blaja ! ok ?
selamat malam darling !

Thnx For Reading 


# Wordless Monday


Assalamualaikum  

hari ni hari isnin bersamaan 12 nov 2012..aku amek cuti free 
untuk tidak ke kuliah :)) 

sebab, hari selasa rabu & kamis aku cuti..skip jela hari isnin

 :D  boleh kan ? hehe

semalam, aku join bengkel photoshop advance kat 

kampus..best laa jugak..

akak ngan abg senior third year yang ajar :)

pagi-pagi lagi da kena pegi..sebab start kol 8..masa tido aku

 tuu.. :D  hehe

akak tu yang anta & amek ktorg..maklum la budak nilam 2 

org je join..

tak kan nak naek bas kot ? tak logik la pulak kan ? 

better aku join program macam ni..dapat la jugak ilmu :))

daripada t'bongkang tido kat bilik tuu.. :P 

semalam aku belajar pasal photo manipulation..

 maknanya, combine certain elements to create a UNIQUE 

IMAGE.. paham kan ?

macam ni ,


# combine kan huruf  LOVE tu ngan semua barang yang ada kat atas tu... best !


ni la hasil tangan aku semalam...susah jugak nak buat..tapi kalau dah biasa buat kacang jela.. :D

btw, aku dah ade " Diary Hati Wana " versi buku :))
comel takk ?


dah magrib :)) bye stalker !

thanks for reading  

Hati Perempuan :))




Aku ingin seperti dia..
yang kuat,yang tidak cengeng..
tidak mudah mengalirkan airmata kerana perkara kecil..
aku ingin selalu tersenyum..
menyembunyikan rahsia hati yang dalam ..

assalamualaikum...
hye awk..awk..dan awk yang comel ! hehe
baru nak bagi salam. teruk betul :P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

" kita rasa sedih la hari ni "
" kenapa ? "
" entah. tak tawu "
" biasa la tu perempuan, kadang kita nanges tak de sebab pun "
" >_< "

# kata orang, hati perempuan ni lembut..lembut macam kapas :D
cepat tersentuh..sebab tu la cepat menanges.. bukan sebab dia manja. betul ke ??
bermakna, hati aku ni pun macam kapas laa.. :D lembut ! hehe

aku tak boleh tengok orang menanges sebab nanti aku pulak yang nanges..
aku kalau nak nanges, time malam-malam bila semua orang dah tido :D hehe..
opps....rahsia laaa ! :P

to my dear friend,
menanges la puas-puas dalam mencari kekuatan diri yang hilang :')
InsyaAllah nanti boleh lupakan dia  :)) boleh dapat yang lebih baek dari dia..
buat apa kita nak ingat lagi orang yang tak pernah nak hargai kita. kan ?
kadang perempuan bukan nak lelaki yang berharta dan rupa pun,
dia cuma nak seseorang yang memahami dia
saat dia tak mampu untuk meluahkan semua masalah.



thanks for reading :))



Petang :))


   assalamualaikum... hye guys ! 

Rindu nya nak menaip.. nak ada masa untuk meluahkan rasa hati ni  ^_~
nak duduk kat tepi pantai dan lukiskan kisah hati :)) wow ! berangan !
tapi....jangan harap laa..selagi masih belajar dan sebagai pelajar memang masa tuu sangat lah terhad..

 lepas ni pukul 5 ade class accounting..class ganti untuk minggu lepas punya lepas..hehe
malam pun lecture account jugak..hopefully dapat la fokus.. :D sebab selalunya jam yg pertama dapat fokus lagi tapi bila jam yg kedua tuu paham-paham la ye :)) hehe boring !

account oh account ! macam mana la result test hari tu.. takutnya..dapat hari ni ke ?? harap-harap ok laa..
first time belajar account..dulu kat sekolah amek sains..kat matrik physic :D tapi kat sini amek aktuari..more to account..so, nak tak nak kena la belajar :)) sape suruh pilih course ni :D



ok laa..nak pegi solat dan ke class  :)
btw, selamat petang stalker !

thanks for reading :))


Lunch Pizza :))


assalamualaikum.. :))

alhamdulillah, lunch tadi aku, mak & fiza dapat makan pizza..tapi delivery je lah :D 
sangat malas nak kuar hari ni...terjumpe ketas pizza kat bilik tadi trus call..lapoo..hehe
mood today nak study accounting .agak-agak tercapai ke tidak ?
mana tak nya..kejap-kejap on FB..kejap-kejap stalker blog orang..hehe...bila tah nak study :D
da lama tak blogwalking ni.. :) berjam-jam dok depan lappy .
menu lunch aku :))


hawaiian chicken ! feveret 


mushroom soup  


salsa wing 

#alhamdulillah kenyang sudah :) 
btw, selesema aku dah tak teruk macam semalam.
yuuhuu ! 

wordless wednesday :)

assalamualaikum...
fuuhh......berhabuk Diary Comel aku ni...dah bersawang :D
maklumlah...dah lama takk m'update..bukan malas, tapi tade masa..lots of tests ! before cuti raya haji dan cuti midsem. yuuhuuu  !  :) 

minggu last before cuti, banyak benda  nak kena settle, alhamdulillah semua nya da settle.
bila dah lama takk m'update, banyak benda t'lupa nak story..
rasa dah lebih sebulan tak membebel kat sini :))
dalam masa sebulan tu macam-macam benda jadi.biasalah lumrah hidup.sedih.gembira.

btw, adek jiha sy dah boolat + tembam..


hehe :D
ayu kan jiha ? 
pakai bunga lagi. aku la punya keje tu..
pantang nmpk fon aku, ingat org nak amek gmba dye..hewhew


mak & adek
tengok tuu kemain lagi pndg camera. pandai !
baru 2 bulan dah nak meniarap.geram aku budak ni..love u laa adek 

# When you look at your life, the greatest happinesses are family happinesses. 
 ~Joyce Brothers

thanks for reading :))

♥ KLCC ♥

assalamualaikum.... 
hye readers ! rasa macam dah lama tak menaip & membebel di sini :)
tak de idea la nak menaip.. :D  nak share gamba raya pun x banyak.. tak nak la ! hehe
aku lebih suka blogwalking sekarang ni :) baca blog-blog korang :) 


* suka gamba ni sebab : 

1) Jiha sangat comel ! dye pandang aku ! hehe rindu jiha !
2) sebab ada syafeez ! :P

*terima kasih abg syafeez bagi hadiah baju yang comel untuk jiha ! wane pink lagi  ^_^  

semalam punya semalam , syafeez ajak kuar makan..maklumlah..dye ingat aku dok sorg le tu kat umah..risau aku tak makan kot ? hehe
then pegi la makan kat klcc lagi :) padahal semalam nye da pegi sana..tengok movie je kat pavi..tapi merayau  kat klcc jugak :D hehe
stay sana smpai malam..ingatkan nak balik dah lepas mgrib tapi tetibe je nmpak air  lawa kat luar klcc :)
so, kitorg pegi la tengok :) memang lawa pun..tapi sebab camera aku yang x lawa sangat kan..tu yang macam kabur sikit.. :)

* scene waktu malam kat luar klcc  :D


siap blh pilih colour lagi   ^_^
nampak pelangi ! lawa !

adek jihah :)

assalamualaikum.......
yeah ! baby jihah da balik uma.. exited !
aku nak share gamba adek baru yang comel :) yang manja kuat mnangis ! hehe

NUR NAZIHAH BT NAZIR



i'm a girl !
adeq jiha yg asyik tido..


geramnye..cubit pipi dye !


terasa macam nak angkat..tapi x pandai :D hehe
cepat lah besar :) na bawak g jalan2 :)



dah 4 hari jiha tengok dunia !

* Hari-hari dapat cium jiha :)
sayang adeq !

Birthday Girl !

assalamualaikum..
hye readers ! ♥ 

 dah b'minggu-minggu rasa nya tak m'update blog..x de mud larh ! hehe. entry untuk 

bufday pn x de lagi..dah banyak  hari b'lalu tapi sangat  malas nak membebel di sini ! ^_^


alhamdulillah dah genap 20 tahun umur aku ! aku b'syukur dengan apa yang aku ada..


  ♥ Selamat Hari Lahir Wana 





* Semalam adalah suatu kenangan, hari ini adalah suatu kenyataan manakala esok adalah suatu penantian !


♥ Alhamdulillah Allah masih membenarkan aku bernafas sehingga hari ini !


♥ terima kasih kepada mak & abah  ! Melahir dan m'besarkan aku dengan 


sempurna !


♥ terima kasih k.ngah ! bagi kek bufday :)


♥ terima kasih kepada semua yang wish my bufday :') terharu !




* Sesuatu yang diimpikan tak selalu menjadi kenyataan..tetapi apa yang tak diduga selalu berlaku tiba-tiba..biarlah kita menangis hari ini kerana kesakitan semalam..tetapi usah kita ketawa berpanjangan kerana kegembiraan yang belum pasti untuk selamanya..

                                                             with love ,

                                                            nurhazwana

Salam Ramadhan !

assalamualaikum semua ! 
♥ selamat berpuasa ! dan selamat berbuka puasa ! 
hari ni hari pertama kita berpuasa..lagi dua jam lebih dah nak berbuka (: 
bau sedap dah datang dari dapur.. ^_^ tak saba nak berbuka ke ? hehe 
tapi bukan aku yang masak..abis tuu siapa ? mesti lah mak yang masak :)
kalau aku yang masak mau semua orang tak nak berbuka ! hehe
tapi aku tengah belajar masak jugak ,ok ♥ lama-lama nanti pandai lah kan ?
✿ untuk encik syafeez,

if you want me to be ur chef, so you can be my ' imam ' ?


Family Outing !

" terlalu banyak yang terjadi dalam hidupku..
aku selalu berada dipersimpangan..
persimpangan yang menentukan dua takdir yang berbeza..
aku sedar, setiap persimpangan  itu aku harus memilih antara nya..
manusia tidak pernah dapat kesemuanya..
hidup ini terlalu singkat untuk memikirkan perihal yg amat panjang..
walaupun sesuatu yang singkat akan berlaku dalam kehidupanku yang terasa perlahan..
kerana aku menemui mu sekarang dalam kehilanganku dimasa lampau.. "

yeah ! done tengok gerimis mengundang :') lap airmata jap 
tak malu...nanges..haha ! sedih weyh !

8 julai 2012

assalamualaikum..kum..kum.. hehe

wana kembali m'update :) cuti sebenar dah bermula ! yey ! 

dah lama nak update pasal i-city ni :) best !

sebelum ni memang dah lama teringin nak p sana..tapi i-city 


kan bukak malam je..macam mana mau pegi ? siapa mau bawak


 ? hehe



dan akhirnya..family outing !  7 orang :) sampai umah kol satu

lebih
yang best nya masuk kat ' ice walk ' tuu..... :)

sejuk giler laa.. kena jugak sewa kasut :( kalau tahu pakai kasut


 dari uma..xdela m'bazir 10 ringgit sorang nak sewa kasut


 PHUA CHU KANG.. haha !


pendek nya aku !


fiza & wany 
peace !
sejuk macam kena current je ^_^


k.long & k.ngah 
menahan kesejukan :) hehe


suka lampu" kat luar ni :) cantik 
aku sangat happy dan penat !

 ♥‿♥ thnks guys !


tahniah k.ngah ♥

assalamualaikum semua ! salam jumaat :)
da lama rasanya aku tak m'update..selamat jugak sampai rumah :)
30 jun hari tu enggagement k.ngah..alhamdulillah semuanya berjalan lancar :)
tapi satu hari tuu memang penat giler laaa...nasib baek ada menantu-menantu kesayangan mak abah  terima kasih !
kesian mereka terpaksa menolong.. sape suruh datang awl kan ?.. hehe  :) 
tapi abah dah belanja satay kajang okay la tuu  ^_^  laen kali boleh tolong lagi..kan encik syafeez? hehe ♥ 


cantiknya k.ngah 

akhir skali , 
tahniah k.ngah dah jadi pun  tunang abg wan.. :') 


* jangan bersedih wahai hati :)



‎* Andai ada yang melukai hatimu,tulislah diatas pasir agar angin 

meniupnya pergi..

Andai ada yang melakukan kebaikkan kepadamu,tulislah ia diatas 

batu hati,

tidak akan hilang walau dilanda badai :')


hye awak-awak semua ! tetiba x bagi salam ade mutiara kata .bagus

 sangat la tuu..hehe

assalamualaikum adek manis yang sedang membaca  ♥‿♥


best kan mutiara kata kat atas ni..ada maksud yang tersirat..

i like..hehe ♥ sebenarnya hati aku sedih semalam :') tapi hari ni

 insyaAllah dah tak sedih

..
i'm fine ok ? korang tengah sedih ke tuu ? kalau  terasa ngan sesiapa

 lah kan.
.
korang ingat mutiara kata kat atas ni ye..tulis kat atas pasir taw ! 

haha

supaya, bila angin tiup, hilang kesedihan tuu..then, korang takkan

 sedih-sedih lagi :)hehe

..
ni mutiara kata jela..korang nak buat betul-betul pun boleh apa?

eh, cakap pasal pasir-pasir ni..aku suka menulis kat pasir pantai !





hah ! kan dah cakap..aku suka menconteng kat pasir..masih x percaya ? hehe
suka kasut tuu..syafeez yang beli kan..kasut time matrik dulu.. :)



tulis kat pasir ni boleh hilangkan tension what ? why not ? ayat

 mintak kaki je..haha !


ok,la..berbalik kepada cerita,tadi paper yang terakhir untuk sem

 ni..oh my calculus ! susah weyh :(

tapi alhamdulillah selesai dah exam..boleh la blogging slalu..tak la

 b'habuk diary comel wana ni..

boleh bw skali :) meh sini link korang nak follow ! hehe

esok da nak balik uma..means, malam ni da boleh packing barang..

tapi banyak barang yang sudah di pack..jangan jeles.. :P

ok la, selamat bercuti kawan-kawan  !

have a nice holiday okay ? take care !