followers !

nuffnang ads

Cameron, aku datang !


assalamualaikum semua 

 alhamdulillah, aku selamat pergi dan selamat pulang ! eh, pegi mana?
 meh sini nak cite :D


last friday, aku pegi Cameron..hiking kat Gunung Berembun..best !
bertolak pukul 12 dari nilai dan sampai dalam pukul 6 lebih..time subuh :))
apa yang aku sedih, masa berhenti kat Tapah..pakcik bas kata ade bas excident..
dalam hati aku, hanya Allah je yang tawu..aku dah la tak biasa naek bas jauh-jauh..takot sangat !
dengan berani nya aku tengok bas yang dah terbalik tu..lepas tu aku dah tak sedap hati..
pandai-pandai pegi tengok sapa suruh kan ? :D

pagi tuu breakfast roti canai & milo panas..jangan harap la nakk minum ais..sejuk sangat..!
time-time cuti sekolah macam ni ramai orang datang ngan family.
baru aku tawu nape abah tak penah bawak kitorg g sana.
jalan dye menakotkan..pusing-pusing..kalu ade peluang kedua,aku nak jugak p sana..
tapi naek heli..ok tak ? hehe..tak nak naek keta,takot..


semangat turun bukit..siap pegang pokok lagi..takot jatuh..
banyak kali kot aku jatuh :D pastu buat tak tawu je.. malu !

start mendaki dalam pukul 10 lebih kalau tak silap..letih kot tyme nakk naek..
bila nak turun pulak,sakit kaki..rasa pressure sangat kat kaki ni..
lama giler nak sampai puncak Gunung Berembun..nak turun pun lama..
pukul 4 lebih baru sampai kat khemah.
.bersyukur sangat sebab berjaya menawan puncak Gunung Berembun..cewah !


sume muka penat :D 

yang paling aku suka,masa shopping laa :)) beli keychain, beli sayur,
 strawberry segar, dried strawberry, topi & stokin adek..
next tyme aku upload picture adek pakai topi tuu..comel ! geram aku !
masa behenti kat tapah,sambung shopping..hehe..beli jambu & baju adek..comel giler baju adek..kale pink.. :)


shopping !


singgah ladang teh before balik nilai :) lawaa giler ! tak sempat nak turun bawah..
tengok dari atas pun dah teruja :D

ok la, selamat petang !
Thanks For Reading :))

2 ulasan:

  1. Beautiful Panorama and Happy Adventure make Sweet Experience.. ^^

    Greetings!

    BalasPadam
  2. such a nice post :)your blog is very good and interesting <3 im glad if you visit my blog, too <3 keep in touch!

    xx
    beauthi.blogspot.com

    BalasPadam